Nous L6T okos Wi-Fi-s kapcsolórelé modul, fogyasztásmérõvel (Tasmota firmware)

Nous L6T okos Wi-Fi-s kapcsolórelé modul, fogyasztásmérõvel (Tasmota firmware)

3.740Ft

Garancia : 12 hónap

Készleten

SKU: NOU-REL-L6T Kategóriák: , Brand:

Az európai Nous márka egyik belépõ szintû terméke a Nous L6T egy áramkörös Wi-Fi-s okosrelé, mely alkalmas max. 10A-es fogyasztók vezérlésére és fogyasztásmérésére is. Hasonló a kivitele, mint a népszerû Sonoff Basic R2 relének, de a Sonoff Basic-el ellentétben ebben van fogyasztásmérõ modul is.
A Nous a L6T relémodult gyárilag Tasmota firmware-rel szállítja, így elsõsorban a nyílt forráskódú okosotthon rendszerek használói és integrálói számára ajánlott.

Mi a Tasmota firmware?
A TASMOTA egy nyílt forráskódú firmware, amelyet egyre elterjedtebben használnak – már gyárilag elõre telepítve is – okosotthon eszközök alapszoftvereként. Felhõ-független helyi vezérlést tesz lehetõvé, és így támogatja a gyártó-független, lokális, biztonságos adattárolást. Mivel a Tasmota nyílt forráskódú, a közösség folyamatosan fejleszti és ellenõrzi, ami növeli a biztonságot és megbízhatóságot.

Támogatja a különbözõ kommunikációs protokollokat, mint például az MQTT, a HTTP és a WebSocket, ami széleskörû kompatibilitást biztosít különféle eszközökkel. A TASMOTA eszközök könnyen integrálhatók különbözõ okosotthon hub-okhoz, mint például a Home Assistant, OpenHAB, Domoticz, és a Node-RED.

A Tasmota firmware helyi webes adminisztrációs felületet kínál az eszközökön, melyen a különbözõ beállítások elvégezhetõek, de “gyári” app-ot nem kínál, de több harmadik fél által fejlesztett alkalmazás segíti az eszközök vezérlését és menedzselését. A Home Assistant, OpenHAB és más okosotthon platformok szintén rendelkeznek mobilalkalmazásokkal, amelyekkel integrálhatók és vezérelhetõk a TASMOTA eszközök.

A Nous L6T WiFi okos kapcsolómodul egy csatornás relé kapcsolóként használható. Az eszköz elõtelepített Tasmota firmware-rel érkezik, amely lehetõvé teszi a könnyû integrációt különféle okosotthon rendszerekkel, például a Home Assistanttal.
Az L6T kapcsolórelé 90-250V AC tápellátásról mûködik és azt is képes kapcsolni és a fogyasztást is mérni. A beépített 2.4 GHz-es Wi-Fi segítségével csatlakozik a Wi-Fi hálózathoz. 
Mivel az L6T Tasmota firmware-rel mûködik, nem a Nous saját applikációjával kompatibilis, hanem inkább a nyílt forráskódú megoldásokkal, mint a Home Assistant vagy az MQTT protokollt támogató más rendszerekkel?.

Internet-kapcsolat és gyári felhõ nélküli, helyi üzemmódban is mûködik, idõzíthetõ.
Home Assistant-re kapcsolva támogatja az Amazon Alexa és a Google Assistant hangvezérlést is.

Fõbb jellemzõk:

Wi-Fi kapcsolat: 2.4 GHz-es Wi-Fi-n keresztül követlenül a Wi-Fi router-hez kapcsolódik.ESP8266 processzor
Tasmota firmware: Nyílt forráskódú szoftver, amely lehetõvé teszi a rugalmas testreszabást és a felhõ nélküli vezérlést.Fogyasztásmérõ: a beépített fogyasztásmérõ segítségével figyelemmel követhetjük a vezérelt fogyasztók áramfogyasztását is.
Egycsatornás vezérlés: egy, max 10A áramkör vezérlésére alkalmas. 
Kompatibilitás: Számos nyílt forráskódú okosotthon rendszererrel kompaibilis, pl. a Home Assistant, OpenHAB, Domoticz és mások.
Hangvezérlés: Kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa rendszerekkel, így hangvezérléssel is irányítható (Home Assistant esetén).
Biztonságos és megbízható: A nyílt forráskódú Tasmota firmware lokális mûködést ad és biztonságos megoldást kínál helyi (felhõ nélküli) adattárolással.

Példák az integrációs lehetõségekre:

MQTT – Egy üzenetküldési protokoll, amely lehetõvé teszi a Tasmota firmware-rel mûködõ eszközök könnyû integrációját különféle okosotthon rendszerekkel, például:

Home Assistant – Az egyik legnépszerûbb nyílt forráskódú okosotthon platform, amely lehetõvé teszi a különféle okos eszközök integrálását és automatizálását.
OpenHAB – Egy másik nyílt forráskódú otthonautomatizálási rendszer, amely támogatja a széles körû eszközintegrációt és automatizálási lehetõségeket.
Domoticz – Könnyen használható otthonautomatizálási rendszer, amely különféle okos eszközök vezérlését és monitorozását teszi lehetõvé.
Node-RED – Egy vizuális programozási eszköz, amely lehetõvé teszi az okosotthon eszközök egyszerû integrációját és automatizálását az folyamat diagramokon keresztül.
KNX rendszerrel
ioBroker rendszerrel
homematic IP rendszerrel

További információ

Tömeg 0,055 kg
Méretek 2,2 × 3,8 × 2,2 cm
0

TETŐ

X