Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhetõ, WiFi + Ethernet + Bluetooth modul, fogyasztás-méréssel, redõnyvezérlési üzemmóddal

Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhetõ, WiFi + Ethernet + Bluetooth modul, fogyasztás-méréssel, redõnyvezérlési üzemmóddal

37.680Ft

Készleten

Garancia : 12 hónap

SKU: ALL-REL-PRO2PM Kategóriák: , Brand:

2 áramkörös, áramfogyasztás-mérõ funkciós, villamossági szekrény DIN-sínre felszerelhetõ okos kapcsolórelé, Wi-Fi, LAN és Bluetooth kapcsolattal.
Két független áramkör vezérlésére vagy redõny / zsaluzia / árnyékoló és más kétirányú forgómotorok vezérlésére is alkalmas.
 
A Shelly professzionális 2 áramkörös reléje Wi-Fi-vel, vezetékes hálózattal (LAN), és and Bluetooth kapcsolattal is képes kommunikálni, és mind lakások otthonautomatizálási, mind komolyabb közületi épületek (áruházak, társasházak, üzletek stb.) professzionális automatizálására alkalmas megoldás.
A PRO termékvonalat a Shelly elõsorban újonnal épülõ épületek automatizálására szánja, ahol a plusz kábelezés nélkül a villamossági szekrényben a kismegszakítók mellett elhelyezett relékkel egyszerûen és profin megoldható az épületautomatizálás a Shelly Pro eszközökkel.
A Shelly PRO 2PM a népszerû PLUS 2PM nagytestvére, azonos funkciókkal, de professzionális, sínre szerelhetõ kivitelben és Ethernet csatlakozóval kiegészítve. Ez a Shelly relétípus két független áramkör (pl. egy két gombos csillárkapcsoló) vezérlésére, valamint redõnyvezérlésre is alkalmas.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthetõ egy elektromos fogyasztó, világítás vagy motoros redõny automatizálására vagy éppen fogyasztásmérésére, de egy új építésû vagy felújítás elõtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

A Shelly PRO 2PM relé tartalmaz mindkét áramkörhöz egy-egy kapcsolóbemenetet, azaz csillagpontos vezetékezés esetén a villanykapcsolóktól érkezõ kapcsolt szálat is tudja fogadni, így a fali villanykapcsolót is használhatjuk a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos idõzítés is a rendelkezésünkre áll.
A Shelly app-ban lehetõség van a kapcsoló letiltására is, – mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhetõ az adott relé.
A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenõ (avagy csengõ)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.
Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

Fontos: a Shelly PRO 2PM mûködéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkezõ kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly PRO 2PM nem alkalmas többfázisú mûködésre!

Shelly PRO 2PM motoros redõnyök, árnyékolók, más kétirányú forgómotorok vezérlésére
 
Redõnyvezérlésre, motoros függöny vezérlésére (valamint bármely más, 230V-os kétirányú motor vezérlésére) is alkalmas: az egyik áramkör a felhúzást / nyitást, a másik a leengedést / zárást vezérli, reteszelõ üzemmódban (azaz azt biztosítva, hogy a két irányt egyszerre ne tudjuk aktiválni).
A Shelly PRO 2PM redõnyvezérlési üzemmódban beépített redõnyvezérlési kalibrációs funkcióval rendelkezik. Ekkor a redõny végállásainak és a motor áramfogyasztásának feltérképezésével a relé “megtanulja” a redõnyt, és késõbb akár %-ban megadott nyitásra/zárásra is programozható lesz, illetve kiugró áramfogyasztás érzékelése esetén – becsípõdés/elakadás felismerés funkciója is bekapcsolható, hogy ilyen esetekben állítsa meg a redõnymotort.
A Shelly PRO 2PM minden olyan motoros redõny vezérlésére alkalmas, ahol a relét be lehet kötni a redõny 230V-os áramellátása és a fali kapcsoló (ha van), vagy az elektromos hálózat (közé), és a nyitást és zárást a redõnymotoron külön áramkör (és kétgombos vagy kétállású kapcsoló) kezeli.

A csak RF távirányítóval vezérelhetõ, fali kapcsoló nélküli redõnyvezérlésekkel a Shelly PRO 2PM (és más okosrelék sem) jellemzõen NEM kompatibilis, mivel az ilyen redõnyök RF modulja jellemzõen a redõnymotor vezérlõpaneljére van integrálva és az okosrelét nem lehet bekötni az RF vevõ modul és a redõny motor közé, mivel nem megbonthtató a rendszer.

Mivel a Shelly PRO 2PM WiFi-s okosrelé csak 110V-240V AC betápot támogat, és a kapcsolt áramköre is csak 110V-240V AC tápfeszültséget kapcsol, így csak ilyen tápfeszültségû redõnymotorokkal kompatibilis.
 

Tipp: Állapotléptetõs garázskapuk és kertkapuk vezérléséhez NEM a Shelly PRO 2PM a megfelelõ termék, hanem a feszültségmentes kapcsolásra is alkalmas Shelly PRO 1 vagy a SHELLY PRO 2.

 
Terméktulajdonságok:

LAN, Wi-Fi, és Bluetooth támogatás
Egyszerre mûködõ LAN és WiFi támogatott
Egyszerû párosítás a Shelly Cloud app-pal Bluetooth segítségével
Két kapcsolóbemenettel is rendelkezik
2 vezérelt kimenet, 2 x 16A max. teljesítménnyel, összesen max. 25A kapcsolására képes.
Áramfogyasztás mérés: a fogyasztási adatokat felhõs üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási elõzményeket.
DIN sín kompatibilis

A termék a Shelly PRO termékcsalád tagja, melyek fel vannak szerelve:

belsõ hõmérõvel, mely egy esetleges túlmelegedés esetén lekapcsolja az eszközt,
túlfeszültség-védelemmel, mely túlfeszültség érzékelése esetén lekapcsolja a vezérelt áramkört, hogy megvédje az elektromos fogyasztókat,
maximális teljesítmény védelemmel, mely túl nagy teljesítmény érzékelése esetén lekapcsolja a vezérelt áramkört,
és melyek mind tûzálló és hõálló anyagokból (V-O) készülnek.

 
Minden PRO termék:

támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Pro termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
támogatják a napkelte / napnyugta idõpontjához idõzített ki/bekapcsolásokat,
akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is mûködõ) idõzítést is képesek kezelni,
teljes mértékben támogatja az mjS szkripteket, lehetõvé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Pro line eszközök lehetõvé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különbözõ triggerektõl függõen, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelõadatok vagy WLAN -kérések

Termékjellemzõk:  

Szinte mindennel integrálható: nem csak a felhõs hangasszisztensekkel (Alexa, Google Home) vezérelhetõ, hanem számos kereskedelmi és nyílt forráskódú otthon automatizációs rendszerrel is összekapcsolható.LAN, Wi-Fi és Bluetooth: Egyszerre képes Wi-Fi és LAN kapcsolatra, a telefonnal való párosítás pedig minden korábbinál egyszerûbben, Bluetooth kapcsolat segítségével történik
Csillagpontos vezetékezés esetén ideális megoldást jelent új építésû lakás és kereskedelmi ingatlanok költséghatékony automatizálására is 
2 áramkörös relé: 2 vezérelt kimenettel, a mûködéséhez kapott 110-240V AC feszültséget képes, max. 2x16A, összesen max. 25A  teljesítményt képes kapcsolni. Feszültségmentes kapcsolásra nem alkalmas.
Üzemmódjai:

két független 230V AC relé vezérlés
redõny / zsaluzia / árnyékoló / ás motor vezérlési üzemmód, ebben kalibrációt követõen százalékos pontossággal mutatja a redõny aktuális állapotát, és százalékos pontossággal képes vezérelni is a motort

Áramfogyasztás-mérés: beépített fogyasztásmérõje segítségével nem csak kapcsolni képes az áramkört, hanem a fogyasztást is mérni felhõs üzemmód esetén. A fogyasztási adatok le is tölthetõek. 
Mûködtethetõ 110-240 V AC közötti feszültségrõl is
Vezeték keresztmetszetek: kapcsolt áramkör (“I” és “O”): 2.5mm2, a többi bemenet (mûködéshez kapott betáp, kapcsolóbemenetek): 1,5mm2
Szuper gyors ESP32 processzor: gyors mûködés, gyors értesítések.
Számos eszköz vezérlésére alkalmas: Világítás, háztartási eszközök automatizálására, fûtés és sok más eszköz automatizálására és egyben fogyasztásmérésére. 
Megnövelt biztonság: Tûzálló (V-0) anyagból készült, és az eszköz túlmelegedés elleni védelemmel van felszerelve.
Megnövelt IT biztonság: MQTT és WSS támogatás, TLS és egyéni tanúsítványokat is támogat.
Nem szükséges hub / központi egység: Közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódva éri el az internetet és a gyári felhõt, hogy a Shelly Cloud App-ból a lehetõ legegyszerûbben vezérelhetõ legyen.

További információ

Tömeg 0,11 kg
Méretek 6,9 × 1,9 × 6,9 cm
0

TETŐ

X